Το σχολείο μας


Το Σχολείο Ευξεινούπολης ιδρύθηκε το 1908.Αρχικά λειτούργησε σαν 4/τάξιο αρρένων .Το 1934 έγινε μεικτό. Το 1953 προάχθηκε σε 6/τάξιο. Σήμερα λειτουργεί ως 9/θέσιο. Το 1996 ιδρύθηκε νέα πτέρυγα με οκτώ αίθουσες. Παράλληλα λειτουργεί και το παλιό διδακτήριο με τρία τμήματα, καθώς και μια αίθουσα εικαστικών και αίθουσα θεάτρου. Από το 2001 λειτουργεί και τμήμα ολοήμερου σχολείου. Το 2002 από το πρόγραμμα «κοινωνία της πληροφορίας» του ΥΠΕΠΘ εξοπλίστηκε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Get Adobe Flash player

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ -ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!

Ανακύκλωση

Δώστε στα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια μια δεύτερη?ζωή!

Είναι απλό χωρίς επιπλέον κινήσεις και κυρίως προστατεύεται το Περιβάλλον και την αποχέτευση του σπιτιού

Ποιο λάδι ανακυκλώνεται

 

Μπορούμε να ανακυκλώσουμε οποιοδήποτε λάδι χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας για το μαγείρεμα και το τηγάνισμα, όπως σπορέλαια (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, βαμβακέλαιο, φοινικέλαιο), ελαιόλαδο, πυρηνέλαιο κτλ.

 

Τι πρέπει να αποφεύγουμε

 

 

Τα συγκεκριμένα απόβλητα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο περιβάλλον. Η ανεξέλεγκτη απόρριψή τους στο σύστημα αποχέτευσης έχει ως αποτέλεσμα να φράζουν οι σωληνώσεις πάνω στις οποίες επικολλούνται σιγά-σιγά.  Γι? αυτό το λόγο λοιπόν πρέπει να αποφεύγουμε να πετάμε το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι στο νεροχύτη. Το να το βάλουμε σε μπουκάλι και να το πετάξουμε στα σκουπίδια, δεν αποτελεί εξίσου λύση. Όταν πετάμε το λάδι στα κοινά απορρίμματα μέσα σε μπουκαλάκια, οδηγείται στις χωματερές. Έτσι βοηθάει στις αναφλέξεις και τροφοδοτεί τις φωτιές που ανάβουν σε αυτές. Επίσης αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα στραγγίσματα και καταλήγει στους υπόγειους υδροφορείς.

 

Τι χρειάζεται να κάνετε;

 

Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μαζεύετε το χρησιμοποιημένο λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι και το βάζετε στον ειδικό κάδο στο Σχολείο.

 

       prasino tigani 2                            

 

Συγκεντρώνουμε τα χρησιμοποιημένα λάδια στο Σχολείο μας και προστατεύουμε  το περιβάλλον συμμετέχοντας σε πρόγραμμα ανακύκλωσης 

 

 

Ρολόι

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης
Διεύθυνση, Ευξεινούπολη Αλμυρού
Τ.Κ. 37100
Τηλ: 2422021641
email: mail (at) dimefxein.mag.sch.gr
Copyright © 2024 Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης  Rights Reserved.