Το σχολείο μας


Το Σχολείο Ευξεινούπολης ιδρύθηκε το 1908.Αρχικά λειτούργησε σαν 4/τάξιο αρρένων .Το 1934 έγινε μεικτό. Το 1953 προάχθηκε σε 6/τάξιο. Σήμερα λειτουργεί ως 9/θέσιο. Το 1996 ιδρύθηκε νέα πτέρυγα με οκτώ αίθουσες. Παράλληλα λειτουργεί και το παλιό διδακτήριο με τρία τμήματα, καθώς και μια αίθουσα εικαστικών και αίθουσα θεάτρου. Από το 2001 λειτουργεί και τμήμα ολοήμερου σχολείου. Το 2002 από το πρόγραμμα «κοινωνία της πληροφορίας» του ΥΠΕΠΘ εξοπλίστηκε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Get Adobe Flash player

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου  εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης  στην Αθήνα  και στη Βουλή.

Αρχικά τα παιδιά έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια μέρα στην Αρχαία Ελλάδα» και βίωσαν τη χρυσή εκείνη εποχή από το  οποίο  ενθουσιάστηκαν .

SONY 133 1

 

Στη Βουλή  τους υποδέχτηκε θερμά ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρ.Μπουκώρος, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και απάντησε σε ερωτήσεις.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου, στην αίθουσα Ελ.Βενιζέλου στην οποία παρακολούθησαν  ομιλία και φωτογραφικό υλικό για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Τέλος επισκέφτηκαν την αίθουσα της ολομέλειας όπου παρακολούθησαν συνεδρίαση του Κοινοβουλίου.

SONY 199 1

 

Τελευταία επίσκεψη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος

SONY 196 1

 

 

 

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων»

Στις 19 Οκτωβρίου 2016 οι μαθητές του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι από την παιδική σκηνή Ονειροπόληση (Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη) στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης.

Οι μαθητές γέλασαν με την ψυχή τους από τις γκάφες και τη μαεστρία του υπηρέτη Τρουφαλδίνο,  ενώ παράλληλα συμμετείχαν με την καθοδήγηση των ηθοποιών στην ροή της παράστασης.

DSC03406

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το έργο του.

Ο Κάρλο Γκολντόνι έχει χαρακτηριστεί σαν Μολιέρος της Ιταλίας. Στο έργο του«Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων» περιγράφει με χιούμορ την ίδια τη ζωή και δείχνει πως ασήμαντοι και ταπεινοί άνθρωποι, σαν τον αγράμματο υπηρέτη Τρουφαλδίνο, μπορούν να θριαμβεύσουν χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα και την τόλμη. Τέλος όλοι οι ήρωες του έργου βρίσκουν τη δικαίωση στέλνοντας το μήνυμα:

«όποιος βάζει στη ζωή του στόχους, βγαίνει πάντα νικητής και κερδισμένος»

«Κεραμοποιείο Τσαλαπάτα»

Οι μαθητές των Γ΄και Δ? τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης πραγματοποίησαν στις 24/2/2016 ,επίσκεψη στο μουσείο πλινθοκεραμοποιίας στο παλιό εργοστάσιο του Τσαλαπάτα.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε όλα τα μέρη του εργοστασίου και ενημερώθηκαν για κάθε στάδιο κατασκευής τούβλων και κεραμιδιών.

Στη συνέχεια βίωσαν τα ίδια όλη αυτή τη διαδικασία, αφού σ?ένα μικρό εργαστήριο,έγιναν τα ίδια εργάτες και με συλλογική εργασία?έχτισαν σπίτια.

DSC02702A

 

DSC02710A

DSC02709A

DSC02715A

Το σχολείο του χτες και του σήμερα

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου,η Ε΄ και ΣΤ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τον χώρο που στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του κράτους.Η υπεύθυνη του προγράμματος,κ.Πρασσά,ξενάγησε τα παιδιά μας στον θαυμαστό κόσμο του Σχολείου του χθες.Μέσα από slighs,παλαιότερες ταινίες,προβολή videoκαι άλλα οπτικοακουστικά μέσα τα παιδιά κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο διδασκαλίας την κτιριακή υποδομή,τα σχολικά βιβλία και τους εκπαιδευτικούς παλαιότερων ετών.

Το ευχάριστο και συγκινητικό ταξίδι μας άφησε μια ωραία ανάμνηση.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του προγράμματος.

 

 

DSC02685A

«Ταρσανάδες και σκαριά»

Παράλληλα επισκέφθηκαν και το Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης και πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταρσανάδες και σκαριά».Εκεί μέσα από κείμενα, φωτογραφίες και εξαιρετικής κατασκευής ομοιώματα σκαφών, γνώρισαν την αδιάλειπτη ναυτική παράδοση του αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού.

 

DSC02696A

 

 

 

 

Επίσκεψη στη λίμνη Κάρλα.

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου οι τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ του Δημοτικού σχολείου Ευξεινούπολης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή-επίσκεψη στη λίμνη Κάρλα. Με χαρά μας υποδέχτηκαν ο φορέας διαχείρισης της Κάρλας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το φυσικό περιβάλλον. Κάτω από την καθοδήγηση περιβαλλοντολόγου, ορνιθολόγων και βιολόγου, παρατήρησαν το οικοσύστημα της λίμνης.

       Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την  οργανωμένη παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος και ιδιαίτερα την κυρία Χαμόγλου.

DSC02576-1DSC02577-2DSC02578-3DSC02581-4

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Την Πέμπτη  19 Νοεμβρίου οι μαθητές της Γ΄τάξης του Σχολείου μας συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και τη βιβλιοθήκη του Δήμου Αλμυρού.

DSC02556-1DSC02559-2DSC02569-3

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

 

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου οι μαθητές των Α΄, Β΄,Γ΄και ΣΤ΄τάξης στα πλαίσια της εορτής της Πολεμικής Αεροπορίας επισκέφθηκαν τις εγκαστάσεις της 111 Π.Μάχης στην Νέα Αγχίαλο όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους , στην έκθεση και θαύμασαν από κοντά τα σύγχρονα αεροσκάφη της .

DSC03702-1

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης του Δ.Σχ. Ευξεινούπολης επισκέφτηκαν το μοναστήρι της Κάτω Μονής Ξενιάς όπου η Ηγουμένη μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του μοναστηριού και ξεναγήθηκαν στους χώρους του. Στην συνέχεια υπό την καθοδήγηση του κ. Χρήστου Μελέτη ανέβηκαν στην Βρύναινα μέσω του μονοπατιού και ήρθαν σε επαφή με τη φύση και τις ομορφιές του βουνού.

Ευχαριστούμε τον κ.Ζαβό και τον κ. Μελέτη για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση αυτής της εξόρμησης.

 

DSC03687-1DSC03695-1DSC03696-1

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ -ΒΟΥΛΗ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου εκπαιδευτική εκδρομή της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης στην Αθήνα στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη Βουλή.

Αρχικά τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους  χώρους του Μουσείου και στα εκθέματα από τα οποία ενθουσιάστηκαν και γνώρισαν από κοντά το αρχαιοελληνικό πολιτισμό μας.ΑΘΗΝΑ 013

 

Στη Βουλή  ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου, στην αίθουσα Ελ.Βενιζέλου στην οποία παρακολούθησαν  ομιλία και φωτογραφικό υλικό για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

 

 

ΑΘΗΝΑ 027

Τέλος επισκέφτηκαν την αίθουσα της ολομέλειας όπου τους υποδέχτηκε θερμά ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρ.Μπουκώρος, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και απάντησε σε ερωτήσεις.

20150604 160941

 

 

 

Τελευταία επίσκεψη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος

ΑΘΗΝΑ 043

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2015 περιβαλλοντική εκδρομή της Ε΄και ΣΤ΄τάξης στους Κοκκωτούς.Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και μέλη του Ορειβατικού,  πραγματοποίησαν πεζοπορία στο μονοπάτι για το μοναστήρι και γνώρισαν από κοντά τις ομορφιές του βουνού.Φτάνοντας στο μοναστήρι τους περίμενε πλούσιο κέρασμα για την προσπάθειά τους, εκεί έμαθαν για την ιστορία του μοναστηριού ,ξεκουράστηκαν ,έπαιξαν και πήραν το δρόμο της επιστροφής.

 

 

δραστηριότητες 096

 

 

δραστηριότητες 095

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

δραστηριότητες 100

δραστηριότητες 104

δραστηριότητες 110

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

 

   Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 επισκέφθηκε το Σχολείο μας κλιμάκιο της Π.Υ.Αλμυρού και πραγματοποίησε ενημέρωση στους μαθητές του Σχολείου μας σχετικά με την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών κινδύνου φωτιάς και σεισμού.Πραγματοποιήθηκε επίδειξη των σωστικών ενεργειών και άσκηση σεισμού. 

 

δραστηριότητες 075δραστηριότητες 076δραστηριότητες 077δραστηριότητες 079

KIDS' ATHLETICS

Στο Σχολείο μας στις 12-5-2015 ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του προγράμματος «kids athletics» στο πλαίσιο δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου με την συνεργασία της Καθ. Φυσικής Αγωγής Σταυρούλας Πασχαλούδη και της Παρασκευής Τσελεπίδου επίσης Καθ. Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνης του προγράμματος για τον νομό Μαγνησίας.

  Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές των Γ΄,Δ, Ε΄και ΣΤ΄ταξεων.Η κυρία Παρασκευή Τσελεπίδου αφού ενημέρωσε τα παιδιά για το πρόγραμμα, χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες για να αγωνιστούν  κυκλικά σε τέσσερα αγωνίσματα του Στίβου.

Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό, διάθεση συνεργασίας και ομαδικότητας

.δραστηριότητες 040δραστηριότητες 040

δραστηριότητες 037

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Ερυθρός Σταυρός συνεχίζοντας την υλοποίηση των προγραμμάτων που αφορούν την υγεία, πάντα με την στήριξη του Περιφερειακού Τμήματος της πόλης μας, επισκέφτηκε το σχολείο μας την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015.

Η εκπαιδεύτρια του Ε.Σ. Βόλου, κ. Κλητεία Γιαλαμά , έκανε την παρουσίαση στους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ Τάξης και τους εκπ/κούς. Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ζήλο, συμμετέχοντας ενεργά με σημαντικές ερωτήσεις, αλλά και με εύστοχες απαντήσεις ή παρατηρήσεις.

Μέσα από προβολή βίντεο, πρακτική εφαρμογή από την υπεύθυνη με τη συμμετοχή μαθητών, έγινε ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες που μπορούν να παρασχεθούν σε διάφορες περιπτώσεις ατυχημάτων, αλλά και για την αποφυγή της μετάδοσης μικροβίων, ιδιαίτερα στις εποχές εκείνες του χρόνου κατά τις οποίες οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση.

δραστηριότητες 001

δραστηριότητες 027 

δραστηριότητες 028

ΟΜΙΛΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

DSC019231

 

Στα πλαίσια δράσεων για το κοινωνικό σχολείο την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ομιλία από την Ψυχολόγο κ.Ιφιγένεια Αρίδη-Παυλίδη με θέμα :"Μαθαίνω να ελέγχω τα συναισθήματά μου" στους μαθητές των Δ΄,Ε΄και ΣΤ΄τάξεων.

 

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ιφιγένεια Αρίδη-Παυλίδη για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την εμπεριστατωμένη παρουσίαση του θέματος στους μαθητές μας.

 

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄παρακολούθησαν τηλεδιάσκεψη μαζί με άλλα σχολεία για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Οι δράσεις ξεκίνησαν με την ανάγνωση του μηνύματος του Υφυπουργού Παιδείας για τη σημασία της συγκεκριμένης ημέρας,  από το Διευθυντή  του σχολείου. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν την   ταινία με τιμητική διάκριση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό  «Ένας πλανήτης μια ευκαιρία» και το φιλμ «ANTI-RACIST SHORT FILM 'JAFAR» που αναφέρονταν στη διαφορετικότητα και στο ρατσισμό,  στον αθλητισμό και στη ζωή.  Διεξήχθησαν  ενδοσχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ.

Όλοι οι μαθητές  ζωγράφισαν πίνακες  με θέμα τη φιλία και τη διαφορετικότητα  και ι τραγούδησαν ένα τραγούδι για τη διαφορετικότητα  ανάμεσα στους ανθρώπους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στη διοργάνωση είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει, γεγονός που αποτελεί και το βασικό στόχο της καθιέρωσης της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού
.DSC01631

DSC01641

DSC01645

DSC01646

DSC01647

 

Στους μαθητές της Δ΄,Ε΄και Στ΄τάξης του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τους κινδύνους του διαδικτύου από τον κ. Αθανάσιο Κωτούλα μέλος της Θεραπευτικής Ομάδας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ -ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!

Ανακύκλωση

Δώστε στα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια μια δεύτερη?ζωή!

Είναι απλό χωρίς επιπλέον κινήσεις και κυρίως προστατεύεται το Περιβάλλον και την αποχέτευση του σπιτιού

Ποιο λάδι ανακυκλώνεται

 

Μπορούμε να ανακυκλώσουμε οποιοδήποτε λάδι χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας για το μαγείρεμα και το τηγάνισμα, όπως σπορέλαια (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, βαμβακέλαιο, φοινικέλαιο), ελαιόλαδο, πυρηνέλαιο κτλ.

 

Τι πρέπει να αποφεύγουμε

 

Διαβάστε περισσότερα: Ανακύκλωση τηγανέλαιου

Zerelia 2

 

Τις δύο λίμνες «Ζερέλια» της Ευξεινούπολης επισκέφθηκαν την Πέμπτη 3 Απριλίου, οι μαθητές της Δ΄τάξης του Σχολείου μας. Πρόκειται για δυο λίμνες, που εικάζεται ότι σχηματίστηκαν από έναν δίδυμο μετεωρίτη, ο οποίος έπεσε εκεί πριν από περίπου 10.000 χρόνια. Το λιωμένο ζιρκόνιο, που βρέθηκε στην περιοχή ήταν το κλειδί για την αποκάλυψη, αφού το εν λόγω μέταλλο τήκεται σε θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από αυτές που αναπτύσσονται στο ηφαιστειακό μάγμα.
 
Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα εντοπίζονται κρατήρες, οι οποίοι σχηματίστηκαν από την πρόσπτωση μετεωριτών, ενώ, όπως υπολογίζεται, οι συγκεκριμένοι μετεωρίτες είχαν μέγεθος μέχρι και 30 μέτρα και εκεί που έπεσαν σχημάτισαν τις δύο λίμνες. Η μικρότερη έχει διάμετρο 150 μέτρων και βάθος 6 μέτρων, ενώ η μεγαλύτερη έχει διάμετρο 250 μέτρων και βάθος περίπου 8 μέτρων.
Απέχουν περί τα 250 μέτρα η μία από την άλλη, σε μια περιοχή που φιλοξενούσε τον προϊστορικό οικισμό Μαγούλα - Ζερέλια, ο οποίος κατοικούνταν από τη Μέση Νεολιθική Περίοδο μέχρι την Εποχή του Χαλκού. 

 

Εκπαιδευτική δραστηριότητα

Επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού

 

Οι Δ' και Ε' τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αλμυρού όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Ρολόι

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης
Διεύθυνση, Ευξεινούπολη Αλμυρού
Τ.Κ. 37100
Τηλ: 2422021641
email: mail (at) dimefxein.mag.sch.gr
Copyright © 2024 Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης  Rights Reserved.